Aanbevelingen:

 

“Ik heb Renata leren kennen als een betrokken coach die me de ruimte gaf om weer in contact te komen met mijn gevoel. Het fijne van Renata vond ik dat mijn gevoel waar was en er mag zijn. Geen oordeel dus! Dat was het vertrekpunt voor analyse. We hebben samen onderzocht waar mijn gedrag en mijn onrustige en ontevreden gevoel vandaan kwam. Vervolgens heb ik geleerd voor mijzelf op te komen met respect voor de omgeving. Dit alles in een open sfeer, smart door middel van een reflectieverslag en haar op– lossingsgerichte houding. Ik kan het iedereen aanbevelen die eens tijd voor zichzelf wil maken. Ik ben er een tevreden mens door geworden en ervaar meer balans tussen werk en privé”.

(op verzoek van cliënt anoniem)

 

Femke heeft bij Deltion College (een ROC waar rond de  1100 medewerkers werkzaam zijn) meerdere teams gefaciliteerd bij het bespreken van de uitkomsten van het MTO (meerderheidstevredenheids- onderzoek). “Femke heeft de teams op professionele, zorgvuldige, rustige wijze gefaciliteerd. Ze heeft binnen de teams een proces aangewakkerd waarbij de teams zichzelf eigenaar voelen van de uitkomsten van het MTO en de op basis daarvan te nemen acties. Hierbij wist Femke flexibel in te spelen op de verschillende ontwikkelstadia binnen de diverse teams”.

Monique Mijsbergh, beleidsadviseur organisatieontwikkeling & HRD Deltion College

 

“Ik heb gedurende een jaar met veel plezier met Renata als co-trainer samengewerkt voor de Academie voor Counselling en Coaching. Ik heb Renata leren kennen als een betrokken en daadkrachtige vrouw. Zij is empatisch, geïnteresseerd, open en betrouwbaar. Ze doet wat ze zegt. Een krachtige en heldere confrontatie gaat zij zeker niet uit de weg. In een één op één setting is ze analytisch zeer scherp en legt vlot de vinger op de zere plek. Renata is daarnaast in staat om met haar enthousiasme een groep mensen te stimuleren en te motiveren. Het is zichtbaar hoe ze geniet van anderen te zien ontwikkelen. Dit geeft weer een extra input aan een ieder. Ze heeft parate kennis en weet waar ze het over heeft. Een duidelijke uitleg over Transactionele Analyse met de Dramadriehoek-oefeningen heeft de coaches en counsellors in opleiding nieuwe inzichten gegeven en een helder instrument waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen.

Meta van der Ploeg, Trainer, Coach/Counselor - Hoofd & Hart - praktijk voor coaching & counselling - www.hoofdenhart.com

 

“Toen ik de site van Jaan heb bekeken viel mij meteen de Friese nuchterheid op. Dat dit geen stereotype opmerking is, is gebleken uit de aanpak van een probleemstelling die ik hen heb voorgelegd. Als ik Jaan mag beschrijven in een paar woorden dan is dat: eerlijkheid, oprechte interesse in de mens, doordachte aanpak, maar vooral tijd voor elkaar. Niet alleen hebben zij uitstekend werk geleverd om de problemen op te lossen, maar heb ik ook als leidinggevende van hen de gereedschappen gekregen om mij verder te ontwikkelen.”

Ruud Visser, Manager Arjo Huntleigh b.v.

 

Femke heeft in de afgelopen periode een tweetal verschillende trajecten binnen Travers naar tevredenheid uitgevoerd: een cyclus van intervisie gesprekken van collega's waarin het thema samenwerken centraal stond en een individueel coachingstraject. Wat ik goed vond aan haar intervisebegeleiding was dat ze in staat is geweest, ondanks bestaande weerstanden, mensen in beweging te krijgen door hen te laten inzien wat hun eigen rol/verantwoordelijkheid is in het (samenwerkings)proces. Zij deed dit o.a. door op een constructieve manier te confronteren en te schakelen tussen verschillende 'werkmethoden'.

Het individuele coachingstraject heeft een medewerker als positief ervaren: "zonder Femke had ik er niet zo goed voorgestaan als nu".

Bij beide processen vond ik haar goed reflecteren op haar eigen rol en was de -proces-terugkoppeling naar de opdrachtgever plezierig.”

 

Bas v.d. Worp, Travers

ontwerp: linnenart.nl

“Toen ik de site van Jaan heb bekeken viel mij meteen de Friese nuchterheid op. Dat dit geen stereotype opmerking is, is gebleken uit de aanpak van een probleemstelling die ik hen heb voorgelegd.”

Lees meer >>>

 

Femke heeft in de afgelopen periode een tweetal verschillende trajecten binnen Travers naar tevredenheid uitgevoerd: een cyclus van intervisie gesprekken van collega's waarin het thema ….

Lees meer >>>

Aanbevelingen: